Irsk Danseshow

Alle har efterhånden hørt om Riverdance og Lord of the Dance. Green Steps viderebringer virtuositeten og energien fra disse shows, men i komprimeret format. Ensemblet består fast af 1-7  medlemmer, men kan udviddes indimellem med flere dansere.

Green Steps er ofte ude til store og små events med den irske Bodhrán-spiller Martin O’ Hare, hvor de leverer et forrygende show med bl.a. a cappella stepdans og percussion.

 

Trad Lads & Green Steps

Trad Lads & Green Steps kombinerer irsk musik og dans med originalitet, intensitet og livsgæde.
Deres levende og sjælfulde fortolkning af traditionelle irske melodier og ballader, blandet med originale kompositioner, er sprængfyldt med energi. Jigs, reels og hornpipes bliver spillet på violin, banjo, bodhrán samt klaver og de medrivende rytmer får deres helt egen dimension udført i forrygende stepdans.

Trad_Lads_Green_steps_2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Trad Lads består af 5 musikere fra Irland og Danmark. Bjarne Schmidt og Peter Sørensen er irske musikere i hjertet og på gribebrættet, og sammen med Martin O’ Hare’s swingende bodhránspil og Kevin Horans fyldige vokal, er deres virtuose spil med til at skabe den unikke atmosfære, som irsk musik er så kendt for.  Lars Hansen på piano tilfører musikken endnu mere swing og fylde.  Bandet finder meget inspiration i den swingende irske spillestil fra 1930’erne både fra Irland og de irske emigranter i Amerika. Trad Lads sange hentes i stor stil fra Persy Frenchs balladeunivers og fra Kevins fødeby, Dublin. De runger af ”music hall” og god stemning.

Green Steps blander traditionel irsk stepdans og moderne irsk stepdans. Deres koreografier er originale, og når de danser med Trad Lads, specielt koreograferet til melodierne i bandets repertoire. Dansen har to udtryk: Dans i bløde sko og dans i hårde sko. Green Steps mestre dem begge. De løfter sig højt over scenegulvet i atletiske, graciøse spring og i hårde sko udføres imponerende synkrone rytmesekvenser.

Gruppen var bl.a. de første i Danmark til at udvikle et spændende a cappella nummer med step og bodhrán, der er et rytmisk musikstykke helt i top.

Siden 2003 har Trad Lads & Green Steps optrådt sammen i talrige kulturhuse landet over og på musikfestivaler i ind- og udland, heriblandt: Copenhagen Irish Festival, Kalmar Festival i Sverige, Titano Festival og Skien Irish Festival, Norge, Folkest festival i Italien og Tesserete Irish Festival i Schweiz